STUDIILE SI FORMARILE MELE

Psiholog clinician, Consiliere și intervenție psihologică
Psihoterapeut integrativ in formare
Consilier Dezvoltare Personală
Consilier Orientare Profesională
Formator

1995 – 1999 – Universitatea “Al I Cuza” Iași, Facultatea de Filosofie, profil socio-psiho-pedagogie.
2021 – 2023 – Universitatea “Dimitrie Cantemir ” din Târgu Mureș, Master în Psihologie Clinică și Tehnici de intervenție prin Consiliere și Psihoterapie
2022 – Consiliere pentru Dezvoltare Personală – Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Centrul  European de Terapie Iintegrativa ATMA SRL
2023 Consiliere pentru Orientare profesională – Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Centrul  National de Formare Profesionala
2022 – 2024 –  Asociația Română de psihoterapie integrativă, Formare în psihoterapie integrativă.

Bună și bine ai venit pe pagina mea! Sunt Monica Bonciu, un specialist pasionat în psihologie, psihoterapie și dezvoltare personală, dedicat să te sprijine în călătoria ta către creștere și vindecare.

Educația și formarea mea au fost pilonii esențiali pentru evoluția mea profesională. Am obținut diploma in domeniul psihologiei, sociologiei si psihopedagogiei și am urmat formări de specializare în consiliere și intervenție psihologică, pentru a-mi consolida cunoștințele și competențele în domeniul terapeutic. Continuând cu un master în Psihologie Clinică și Tehnici de Intervenție prin Consiliere și Psihoterapie, am adăugat înțelegere și abilități practice în abordările terapeutice moderne.

Cu o experiență vastă și diversificată în diverse roluri, inclusiv ca formator și consilier în dezvoltare personală și orientare profesională, am fost implicată activ în formarea continuă, menținându-mi mereu cunoștințele actualizate și rafinându-mi abilitățile terapeutice.

Recent, am completat o formare în psihoterapie integrativă prin intermediul Asociației Române de Psihoterapie Integrativă, adăugând un alt nivel de adâncime și perspectivă practicii mele terapeutice. Această abordare holistică îmi permite să integrez diverse tehnici și modalități terapeutice pentru a crea un plan de tratament personalizat și eficient pentru fiecare client în parte.

Misiunea mea este de a oferi un spațiu sigur și de suport pentru cei care își doresc să exploreze emoțiile, să rezolve dilemele personale și să atingă obiectivele de viață. Prin abordarea mea empatică și orientată către soluții, încurajez clienții să descopere resursele interne și să își construiască un traseu de viață mai împlinit și autentic.

Filozofia mea de lucru se bazează pe o abordare integrativă și holistă față de sănătatea mintală și bunăstarea personală. Cred cu tărie că fiecare individ este unic și că nu există o soluție universală pentru toți. Prin urmare, abordarea mea terapeutică este adaptată nevoilor și preferințelor fiecărui client în parte.

În timpul liber, mă dedic lecturii cărților motivaționale și explorării altor domenii conexe, precum fotografia, natura și meditația. Aceste activități îmi hrănesc sufletul și îmi încarcă bateriile, astfel încât să fiu prezentă pentru clienții mei cu energie și empatie.

Îmi doresc să fiu pentru tine un partener de încredere și un ghid în călătoria ta de autodescoperire și vindecare. Sunt aici pentru a te ajuta să explorezi, să înțelegi și să îți îmbrățișezi autenticitatea, astfel încât să devii cel mai bun sine al tău. Te invit să mă cunoști mai bine și să împărtășim împreună această călătorie minunată a creșterii personale și a transformării interioare.